چالش های زیست محیطی

چالش های زیست محیطی جهان به روایت تصویر و مقاله
چالش های زیست محیطی

همه محیط‌هایی که در آنها زندگی جریان دارد محیط زیست نامیده می‌شود. به عنوان مثال استخر آب ، یک شهر ، اقیانوس و کویر همگی انواعی انواعی از محیط زیست به حساب می‌آیند. پس محیط زیست یکی از مهمترین بخش های زندگی مارا تشکیل میدهند. در حفظ آن کوشا باشیم.
حمید رضا یزدان پناه خرمشاهی | ایمیل: hamidyazdan.hamid@gmail.com

۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۳ ثبت شده است

امروزه پیشرفت تکنولوژی و دستیابی انسان به روش‏های نوین برای استفاده از منابع طبیعی دستاوردهایی را به همراه دارد که علاوه بر تاثیرات فراوان در زندگی بشر، تاثیراتی منفی را نیز برای طبیعت به ارمغان می‏آورد.

امروزه پیشرفت تکنولوژی و دستیابی انسان به روش‏های نوین برای استفاده از منابع طبیعی دستاوردهایی را به همراه دارد که علاوه بر تاثیرات فراوان در زندگی بشر، تاثیراتی منفی را نیز برای طبیعت به ارمغان می‏آورد.

به تازگی انسان متمدن به این تفکر رسیده است که شاید بتوان با استفاده از تکنولوژی مدرن و پیشرفته به کمک منابع طبیعی و محیطزیست شتابد که ازجمله آنها می‏توان به فناوری نانو و کاربرد آن در حفظ محیطزیست اشاره کرد.

تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم فناوری نانو بر محیطزیست، از جنبه‏های مختلف قابل بررسی است. در حال حاضر، می‏توان موارد متعددی از کاربرد مواد نانو ساختاری در حفظ محیطزیست، از قبیل نانوفیلترها (برای تصفیه پساب‏های صنعتی)، نانوپودرها (برای تصفیه گازهای آلاینده خروجی از خودروها و واحدهای صنعتی) و نانوتیوب‏ها (برای ذخیره‏سازی سوخت کاملا تمیز هیدروژن) را برشمرد، اما دورنمای استفاده از این فناوری نوین بسیار گسترده‏تر از این گونه کاربردهای جزئی و مقطعی است. برخی از مهم‏ترین کاربردهای علمی شناخته شده فناوری نانو در زمینه محیطزیست نانوحسگرها، نانوفیلترها و کاتالیزورهای زیست‏محیطی هستند که به ترتیب به آنها اشاره می‏شود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ اسفند ۹۳
حمید رضا یزدان پناه خرمشاهی

احتمالا شما هم درباره زباله های اتمی یا پسماندهای ناشی از یک واکنش هسته ای چیزهایی شنیده اید. یه مطلبی در این مورد نوشتم که امیدوارم به دردتون بخوره...

خود فلز اورانیوم مقداری پرتوزایی طبیعی دارد. این مقدار بسیار اندک بوده و تشعشعات و پرتوهایی که از آن خارج می شوند ، در حد خطرناکی نیست. تنها در صورت تماس مداوم است که ممکن است اثرات ناخوشایند و بیماری ببار آورد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ اسفند ۹۳
حمید رضا یزدان پناه خرمشاهی

مه، بخار آب متراکمی است که در نزدیکی سطح زمین و عموماً در فصل‌های سرد سال تشکیل می‌شود.

نحوه تشکیل

بوجود آمدن مه، مستلزم اشباع هوای اطراف زمین از بخار آب و کمتر بودن دمای هوای اطراف زمین نسبت به سطح زمین است.

 

مه و مخاطرات ناشی از کاهش دید

اصولا تشکیل مه، به دلیل ایجاد ابرهایی متراکم در نزدیکی سطح زمین، باعث کاهش دید و بسیاری از سوانح جاده‌ای می‌شود. این کاهش دید به خودروهای شخصی محدود نبوده‌است و معمولاً باعث بوجود آمدن تصدام کشتی‌ها و مشکل شدن حرکت هواپیماها می‌شود.

از سوانح معروف ایجاد شده ناشی از مه، می‌توان به برخورد هواپیمای بی-۲۵میشل (به انگلیسی: B-25 Mitchell) به ساختمان امپایر استیت در تاریخ ۲۸ ژوئیه ۱۹۴۵ میلادی اشاره کرد.

از نمونه دیگر تصادمات ناشی از مه، برخورد دو کشتی اقیانوس‌پیما اس‌اس آندریا دوریا (به انگلیسی: SS Andrea Doria) و ام‌اس استکهلم (به انگلیسی: MS Stockholm) را می‌توان نام برد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ اسفند ۹۳
حمید رضا یزدان پناه خرمشاهی